Kjell Torriset - Tegninger/Drawings

Kjell Torrisettegninger-drawings.jpg
Kjell Torrisettegninger-drawings.jpg
sold out

Kjell Torriset - Tegninger/Drawings

449.00

Tegninger – Drawings’

The book 'Tegninger – Drawings’ is designed in close collaboration with designer Henrik Haugan from Snøhetta and published by Press Publishing. It was launched in conjunction with the exhibition Tegninger - Drawings at WILLAS contemporary.

 

The exhibition ‘Tegninger – Drawings’, also designed in collaboration with Henrik Haugan from Snøhetta presented drawings, paintings and installations.

Kjell Torrisets bok presenterer et egenartet og sjeldent prosjekt, der tegning inngår i et laboratorium for ideer til malerier, men også et sted der verk som står godt på egne ben ser dagens lys.Av alle kunstteknikker er tegning den som representerer den korteste veien mellom tanken, hånden og papiret. Det utkommer ikke mange bøker om samtidskunstneres tegninger. Denne utgivelsen er derfor også et viktig prosjekt for tegningen som en selvstendig kunstform. 

Boken er basert på et materiale som i stor grad dreier seg om arbeider fra de siste 20 årene, men viser også ulike forelegg for tegningene, som foto og stills fra filmer etc. Tekster og tekstfragmenter er en integrert del av fremstillingen i boken. Fra Plinius, Leonardo da Vinci, Jorge Luis Borges og til Øyvind Rimbereid møter vi ulike forestillinger om tegning. Alle tekstene er gjengitt i sin originale form, ut fra en tanke om å trekke opp forbindelseslinjene mellom form og innhold, tekstens og strekens materialitet og historisitet. På denne måten er tekstene i boken også blitt til bilder, eller rettere sagt – tegninger.

Add To Cart